Særligt sensitive August

Fra han var helt lille har han reageret voldsomt på lyde. Alt fra hundegøen til tape der bliver hevet af en kasse har udløst store grådanfald. Rangler med meget lyd var for voldsomme, han kunne håndtere en enkelt kling-klang rangle. Alt andet fik ham til at græde.


.
Han hader at ligge ned. Han skriger når han lægges på ryggen, at skifte ble er et helt kapitel for sig, så vidt muligt gøres det stående, men selv der vrider han sig og kravler væk. Det samme gælder at få tøj på. Der skriger han fra start til slut uanset hvad.
.
Han hader at køre i bil og barnevogn. I bil bliver han ammet stortset hele turen, kun afbrudt af de få lure han tager. Han har stort set aldrig brugt sin barnevogn, dvs. Han brugte den i starten men ca. Efter fire uger har han nægtet. Vi har forsøgt med klapvognsindsats, det virker et par dage, så skriger han igen.



.
Han er lys følsom men i hvilken grad har vi endnu ikke helt luret. Det er noget vi først fornyelig har opdaget.
.
Han var frygteligt utryg ved vand, han skreg hver gang han blev badet indtil han var fem måneder. Der fik jeg mulighed for at vand træne ham i et badekar i nogle uger. Han nyder nu at bade, men pjasker ikke med vandet og er afsindigt bange for bruseren.


Han er bange for samtlige elektriske maskiner i huset undtagen den elektriske tandbørste. Han er sjældent begejstret for legetøj der kan larme, få ting har over tid vundet hans hjerte men det meste holder han en skeptisk distance til.
.
Han har aldrig kunnet lege når der ikke var orden. Jeg startede altid en legesession med at rydde op, ellers ville han slet ikke være der. Nu har vi et system til legetøj og rydder op efter hver leg.
.
Han har aldrig hamret legetøj sammen eller ned i bordet, han kan nyde at vi trommer på en kasse f.eks. men vil ikke fortsætte selv.
.
Han sover utroligt dårligt i dagtimerne, hans lurer vare 30 min. Af gangen. Længe sov hans bedst i viklen. Om natten sover han ovenpå mig og helst med et bryst i munden.
.
Han har et stort temperament, et udtryk jeg egentlig har det ret svært med, men i mangel af bedre. Han kan græde til han ikke kan trække vejret. Han kan reagere utroligt voldsomt på "små ting", f.eks. at falde blødt på numsen. Men reagerer også utroligt voldsomt på kiropraktor og fysioterapi behandling og vi måtte fornyelig bruge tre timer på at få undersøgt hans syn fordi alle forsøg fra øjenlæge udløste massiv gråd. (Vi hører ofte at hans reaktion er atypisk eller voldsom i forhold til andre børn)


.
Han er utroligt nysgerrig og udadvendt. Han kravler hurtigt på eventyr eller i armene på nye mennesker. Reaktionen på eventyrene kommer ofte først når vi er hjemme igen eller dagen efter.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Sådan sover mit barn

Ammestop

Instagram arkiv #6